Meet the member – Paul Somberg

Elke maandag stellen we een lid aan jullie voor, zodat jullie een beeld krijgen van de diverse en gezellige sporters bij Control Club. De sporters zullen zich voorstellen en vertellen over hun ervaring met Control Club. De zevende sporter die zich voorstelt is Paul.

Zou je wat over jezelf willen vertellen?

“Hi, ik ben Paul en ik ben 50 jaar jong. Samen met 2 compagnons (o.a. Linsey Go die hier ook Crossfit) run ik een onderneming in Deventer waar ik met veel plezier mijn tijd en energie in steek. Mijn gezin bestaat uit mijn vrouw, 3 studerende kinderen en 2 katten. Ik heb een voorliefde voor lekker eten en goede wijnen. Voor mij een belangrijke reden om te sporten! Daarnaast loop ik samen met mijn vrouw in de weekenden het Pieterpad en probeer ik in de overgebleven tijd ook wat routes op de MTB te fietsen.

Kortom, sporten heeft een belangrijke plaats in ons gezin.”

Wat is jouw ervaring met Control Club?

“Dat is eigenlijk best een grappig verhaal. Ik zocht naar een sport om wat kracht op te doen voor het mountainbiken. Een vriendin wees mij toen op de mogelijkheid van crossfit bij Control Club. Na mijn eerste training kon ik de eerste paar dagen niet slapen van de spierpijn, hahaha. Mijn interesse was gewekt.

Van 1 dag in de week trainde ik op een gegeven moment 6 dagen in de week. Uiteindelijk ben ik door de gezelligheid en de kwaliteit van de trainers verslaafd geraakt aan crossfit. Ik heb in de afgelopen jaren bij verschillende andere Crossfitboxen meegetraind en wat mij altijd opvalt bij Control Club is dat er een hele ontspannen sfeer hangt en niemand elkaar de maat neemt over de prestaties. Het community gevoel is heel sterk, maar je moet wel degelijk aan de bak.

Met een focus op techniek en conditie is er tijdens de WOD altijd wel een competitie element aanwezig en kan iedereen op zijn eigen niveau stuk gaan. De trainers zorgen altijd dat je het maximale uit jezelf haalt. Iedere keer leer je weer iets wat nieuw is en als het te makkelijk wordt, dan is er altijd weer een optie om het zwaarder te maken.

De nieuwe locatie aan het Lageveld is een fantastische omgeving waar wij na een training in de zomer en in de normale tijd vaak onder het genot van een hapje en drankje vaak lang bleven hangen. Zoals ik al aangaf zit sporten in ons gezin in het bloed. Mijn jongste dochter en zoon zijn ook fanatieke crossfitters bij Control Club en mijn vrouw doet wekelijks haar rondjes tijdens de bootcamp. Ik ben vaak op de trainingslocatie te vinden en voor mij is de Control Club een beetje een verlengstuk van mijn familie. Door de huidige omstandigheden is het natuurlijk wat minder en een beetje behelpen, maar ik kan niet wachten tot we straks weer normaal mogen trainen en ik iedereen weer zie.”

Design & realisatie door Webheads. Algemene voorwaarden