Meet the member – Ruth Kamphuis

Elke maandag stellen we een lid aan jullie voor, zodat jullie een beeld krijgen van de diverse en gezellige sporters bij Control Club. De sporters zullen zich voorstellen en vertellen over hun ervaring met Control Club. De sporter die zich vandaag voorstelt, is Ruth.

Zou je wat over jezelf willen vertellen?

“Hi, ik ben Ruth Kamphuis en ik werk als verpleegkundig specialist in opleiding bij ZGT (ziekenhuis Almelo/Hengelo). Daarnaast houd ik veel van reizen en avontuur. Enkele jaren geleden hebben mijn vriend en ik ontslag genomen en zijn we bijna 2 jaar op reis geweest. Sporten hebben we daar niet gedaan, maar wel genoeg andere activiteiten. Vooral wandelen (in iets onherbergzamere gebieden dan in NL) en duiken. In grote steden probeerden we vaak maar kort te verblijven, want we waren continue op zoek naar de mooiste plekken in de natuur en de mooiste zeeën en stranden. Helaas was voor ons de tijd gekomen om terug te gaan naar Nederland naar het ‘normale leven’. Daarom moest ook het sporten weer worden opgepakt.”

Wat is jouw ervaring met Control Club?

“Na de reis was ik op zoek naar een leuke sportgelegenheid waar het niet alleen gaat om prestatie, maar vooral ook om gezelligheid. Via een vriendin kwam ik terecht bij Control Club (toen Evolve) waar ik nu zo’n 3.5 jaar met veel plezier sport. In het begin stond er alleen nog maar een container bij het Lageveld en was er 3x per week bootcamp met primitieve middelen. Ik vond het gelijk fantastisch met een kleine, hechte club, waaruit zelfs een leuke vriendengroep is ontstaan. Ondanks het verschil van niveau tussen de leden (veel héle sportieve mannen) was er altijd een goede sfeer en voor iedereen genoeg uitdaging. Niet alleen fysiek maar ook een mentale uitdaging! De afwisseling in de trainingen en oefeningen is waarom de bootcamp mij zo aanspreekt, een training is nooit hetzelfde. Daarnaast is bootcamp geschikt om je voor te bereiden op super leuke obstacle runs!

De afgelopen jaren zijn er veel veranderingen geweest en is Control Club uitgegroeid tot een serieuze sportlocatie met allerlei mogelijkheden en voorzieningen. Ook tijdens de corona periode hebben ze er alles aan gedaan om het sporten nog zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan, o.a. doormiddel van een parcours op en om het Lageveld.

Sinds mijn zwangerschap heb ik de bootcamp langzamerhand ingeruild voor crossfit om toch wat rustiger aan te kunnen doen en de oefeningen aan te passen op individueel niveau. Sporten bij een zwangerschapsclub zag ik niet zo zitten en ik ben de trainers van Control Club heel erg dankbaar dat ik tot ruim 35 weken zwangerschap ‘gewoon’ mee heb kunnen sporten!

De sfeer bij Control Club is altijd prettig. Naast wat ooit een ‘hecht groepje’ bootcampers was, is ook binnen de andere trainingen genoeg aansluiting te vinden met gezellige leden! Er wordt dan ook regelmatig nadien nog even een drankje gedronken. Hopelijk kunnen de beperkingen langzaam weer worden uitgebreid en kan ook dit gezellige sociale aspect binnenkort weer beter benut worden!”

Design & realisatie door Webheads. Algemene voorwaarden